srijeda, 05 Oktobar 2016 21:42

Vlasnica Kino Bosna traži od Senata UNSA da se ukinu predavanja utorkom ujutro da bi studenti ostajali duže

Kino Bosna, nezaobilazna destinacija svakog novopečenog ali i vječnog studenta Univerziteta u Sarajevu, poznata je po dernecima ponedjeljkom. Međutim, zbog obaveza utorkom ujutro brojni studenti primorani su ranije napustiti ovaj objekat.

"Jeftin alkohol, mnogo ljudi, muzika uživo, šteta je što ne ostajemo duže", izjava je jednog studenta. Zbog toga, vlasnica ovog objekta, popularna Teta Sena, odlučila je uputiti inicijativu ispred svih studenata sarajevskog Univerziteta, da se predavanja utorkom odgode.

"Tražim od Zahiragića i studentskog Parlamenta da se uvrsti ova inicijativa na dnevni red. Jer meni se djeca žale i uvijek izvinjavaju kada ranije odlaze, najbolje bi bilo da se odgode predavanja utorkom ujutro da bi studenti mogli ostajati duže", rekla je Sena. Još je dodala kako će tako svi biti na dobitku.

"Djeca će se fino provesti, profesori ujutro neće pričati mamurnim licima ili zidovima, a i nama će pazar biti bolji", istakla je vlasnica.

Da li će ovu inicijativu SPUS uvažiti, ostaje da vidimo, ali tek poslije rješavanja krucijalnih studentskih pitanja, kao što su putovanja i odlasci na Jahorinu.

Dino Hadžić

Narod odabrao