ponedjeljak, 16 Oktobar 2017 13:22

UHAPŠEN STUDENT U SARAJEVU: Greškom uplatio novac na račun ISIS-a umjesto ISSS-a

Student Pravnog fakulteta M.A. uhapšen je danas munjevitom reakcijom policije u poslovnici Unicredit banke.

Naime, prilikom uplaćivanja sredstava za upis na treću godinu ovaj student je, kako navodi, greškom uplatio novac na račun ISIS-a umjesto na studentski servis ISSS. Radnica banke, čim je vidjela na uplatnici kome se šalje novac, aktivirala je tihi alarm te su se pripadnici FUP-a stvorili u roku nekoliko minuta.

Kako saznajemo od svjedoka događaja student je savladan odmah te nije pružao otpor.

"Čekala sam u redu od jutros a niko da mi ustupi mjesto. Ja sam inače penzionerka, ustala sam u 5 da bih stigla do banke u pola 11, teško hodam, dišem, muče me leđa, artritis, visok pritisak, slaba cirkulacija te sam mislila da je policija došla uhapsiti mladića koji je stajao ispred mene i nije me propustio. Njega su odmah bacili na zemlju i odveli a ja sam konačno došla na red. Hvala policiji što rade svoj posao", rekla nam je teta Senada.

Iz policije su nam rekli da student negira bilo kakvu umješanost i podršku ISIS-u te da je u pitanju greška u jednom slovu.

Kako su naveli iz studentskog servisa oni oštro osuđuju ovakav čin mladića jer će sada ostati bez 10 KM te je pitanje da li će ovaj servis uopšte moći raditi.

Dino Hadžić

Narod odabrao