petak, 29 Decembar 2017 17:52

Katolička crkva stala u zaštitu Daniela i Dejana

Nakon što je objavljeno da su austrijski državljani Dejan Ljubičić i Daniel Sudar bacali pivske flaše na džamiju u Kiseljaku, ekspresno je reagovala katolička crkva u BiH.

Naime, oni su odlučili da 30.12. bude održana posebna misa za ove, kako kažu nevine, momke kojom žele poslati jasnu poruku svim onima koji na sve načine pokušavaju majorizirati Hrvate u Bosni i Hercegovini.

„Ovo je definitivno samo nastavak huškanja protiv Hrvata u BiH, a to sve traje od nepravedne presude našoj šestorci. Daniel i Dejan su uzorni katolici i prema našim saznanjima njima su upravo Bošnjaci prodali te flaše Heinekena. Oni su iz zahvalnosti htjeli da popiju koji gutljaj ispred džamije, ali eto malo ih je prenijelo i flaše su same poletile prema džamiji. Da je pravde osuđeni bi bili Bošnjaci koji su im prodali te pive, a ne naši Daniel i Dejan“, rekao je za naš portal fra Ivan Sesar.

Hrvatski član predsjedništva BIH, Dragan Čović je pozdravio ovu odluku i pozvao Hrvate u Bosni i Hercegovini na jedinstvo u ovim teškim vremenima.

Narod odabrao