subota, 27 Januar 2018 17:50

Fadil Novalić: Ako ovi iz Telecoma organizuju štrajk i proteste i mi iz Vlade ćemo uraditi isto

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić najavio je štrajk i proteste iste te Vlade u slučaju da i Sindikat BH Telecoma se odluči na identičan potez.

Danas je Sindikat BH Telecoma na press konferenciji najavio štrajk i proteste ukoliko se ne potpiše kolektivni ugovor prema njihovim zahtjevima jer se pribojavaju da se priprema teren za prodaju firme.

"Ako oni prodaju firmu, pa pola nas će ostati bez posla. Ovdje 10 ljudi radi, a 100 prima platu, pa jel vi stvarno mislite da će to neki privatnik trpiti, posebno stranac.", izjavio je predstavnik Sindikata. On je još dodao da bi se u tom slučaju i prosječna plata u FBiH smanjila za 10% pa se Vlada ne bi mogla hvaliti trenutnim iznosima.

Novalić je na ove najave štrajka i protesta odgovorio istom mjerom. "Ako oni organizuju štrajk i proteste, ni nama u Vladi ne preostaje ništa drugo. Pa ljudi, njima su plate veće od naših, a jednako ništa ne rade. Komšija mi priča da je prijavio kvar prije 15 dana i još uvijek nisu izašli na teren.", kategoričan je bio Novalić.

Ukoliko dođe i do ova dva štrajka onda će i zvanično sve državne firme u BiH se upisati u listu štrajkača.

Narod odabrao