Ekonomija

Vidjevši kako je turski predsjednik Rejep Tajip Erdogan dočekan u Srbiji, Bakir Izetbegović se odmah dao na zadatak pronalaska pjevača koji će tokom sljedeće posjete turskog predsjednika Bosni i Hercegovini nadmašiti Dačićeve vokalne sposobnosti.
srijeda, 20 Septembar 2017 19:15

Centralna banka uvodi apoen "jedna čungalunga"

Mnoge reforme koje u ovom momentu sustižu našu zemlju nisu zaobišle ni bankarski sistem te je tom prilikom na konferenciji za novinare Centralna banka Bosne i Hercegovina predstavila javnosti novi apoen kojima će se moći plaćati na kasama diljem naše domovine.
Danas su u Trstu zemlje Zapadnog Balkana, osim naravno Bosne i Hercegovine, potpisale ugovor o pristupanju transportnoj uniji čime će se popraviti infrastruktura i liberalizirati željeznički prevoz.
Kazahtansko-Tadžikistanska kompanija BKO predstavila je projekat Golden Spoon Hills koji se neće realizirati nadomak Sarajeva.
Na sastanku u Sarajevu o stanju u koncernu Agrokor, kojem su prisustvovali vanredni povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, dogovoreno je da će Merkator preuzeti Konzumov maloprodajni lanac i tako se na velika vrata vratiti u BiH.
Stranica 1 od 7

Narod odabrao