četvrtak, 13 Juli 2017 10:46

Bh. političari složni: Ulaskom u Transportnu uniju bi izgubili unikatnost našeg željezničkog prijevoza

Danas su u Trstu zemlje Zapadnog Balkana, osim naravno Bosne i Hercegovine, potpisale ugovor o pristupanju transportnoj uniji čime će se popraviti infrastruktura i liberalizirati željeznički prevoz. 

„Ovaj ugovor je jako štetan za našu državu. Pa zamislite kakvi bi problemi nastali kada bi naši vozovi počeli da se kreću normalnom brzinom? Niko živ ne bi mogao da uživa u našim prelijepim krajolicima, a i bilo bi puno više nesreća“, rekao je za naš protal Ismir Jusko, ministar komunikacija i prometa.

Iako mediji prenose da je za blokadu, kao i obično, kriva Vlada RS premijer Zvizdić je ekskluzivno za naš portal otkrio pravog krivca.

„Pa dobro znate da je u BiH uvijek kriva RS, pa smo se brzo dogovorili da Vlada RS-a kao blokira i ovaj sporazum. Na tome smo im zahvalni svi mi u Sarajevu, pogotovo iz Centrotransa koji će zahvaljujući nama nastaviti da pruža užasne usluge i uzima ogroman novac za to. Vjerujem da će me se sjetiti na nekom od sljedećih ekskluzivnih putovanja“, s osmijehom završava premijer Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

 Aldin Vrškić

Narod odabrao