srijeda, 11 Oktobar 2017 12:40

Bakir Izetbegović rezervisao Dodika da pjeva na sljedećoj Erdoganovoj posjeti BiH

Vidjevši kako je turski predsjednik Rejep Tajip Erdogan dočekan u Srbiji, Bakir Izetbegović se odmah dao na zadatak pronalaska pjevača koji će tokom sljedeće posjete turskog predsjednika Bosni i Hercegovini nadmašiti Dačićeve vokalne sposobnosti.

Saznajemo da je za tu priliku već rezervisao nastup Milorada Dodika, političara s najvećim pjevačkim iskustvom u državi. 

Izvori iz palate Predsjednika Republike Srpske otkrivaju nam da ni sam Dodik nema ništa protiv nastupa, ali jedini problem predstavlja što on prema protokolu, kao neko ko nije dio vladajuće koalicije na nivou BiH, ne bi mogao prisustvovati prijemu Erdogana ukoliko do posjete dođe prije oktobra 2018. godine. Kako je ta posjeta, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolažemo, upravo planirana za predizborni period sljedeće godine, jedino rješenje je ulazak Dodika i SNSD-a u vlast na državnom nivou sljedeće godine.

Da li će se to i desiti, ostaje da se vidi, ali po svemu sudeći šanse su velike. Naime, Bakir Izetbegović je siguran da bi Erdoganova posjeta BiH na ljeto 2018. osigurala pobjedu Stranci demokratske akcije na oktobarskim izborima, te stoga ne želi ništa prepustiti slučaju. 

"Srpska diplomatija je ljestvicu postavila visoko i samo je najkvalitetnijim rješenjem u svim segmentima možemo nadmašiti", rekao je za Karakter neimenovani izvor blizak vrhu SDA. S druge strane, nastavak vladavine ove stranke u Federaciji BiH bi odgovarala i Miloradu Dodiku, što je pored uvijek prisutne želje da pokaže svoje vokalne kvalitete još jedan razlog zbog kojeg srpski vožd želi da pjeva za turskog sultana.

Amir Purić

Povezani članci

Narod odabrao