srijeda, 12 April 2017 09:40

Ribari protestuju: Oskudica ribarske mreže na tržištu zbog trenda mrežastih štrampli

 

Udruženje ribara Bosne i Hercegovine je, po uzoru na visokog predstavnika, izrazilo zabrinutost pojavom mrežastih štrampli zbog kojih sve teže i teže dolaze do materijala za mrežu za pecanje riba.

„Ovo je nečuveno. Jučer smo išli do Ustikoline da nabavimo novu mrežu za pecanje jer nam je stara dotrajala, a dobavljači su nam javili da je nestalo. Navodno je lanac ženske odjeće otkupio sav materijal i od njih sada pravi te neke štrample. Ribarska mreža je mreža izrađena u svrhu ribolova, odnosno lova na jastoge, škampe i rakove ne znam kako je završila u rukama tih djevojaka. Ovo nigdje na svijetu nema!“

Podsjećamo da se pojavio novi modni trend, nošenje mrežastih štrampli ispod poderanih hlača, koji se sa instagrama proširio na sve sfere života. 

„Želio bih da ovom prilikom pozovem sve djevojčice, djevojke i žene da pripaze sta rade jer, ako kojim slučajem nastave sa ovim, nećemo trpiti nikakvu diskriminaciju i morat ćemo preći na radikalnije mjere. Doći će do nasilnog skidanja naše mreže sa nogu ovih djevojaka!“ završava u prijetećem tonu Sabit.

Izjave druge strane nismo dobili jer sve djevojke sa mrežastim štramplama koje smo pokušali kontaktirati su bile nepristupačne. Na ulici bi nas izignorisale i prošle pored nas kao da ne postojimo a one na instagramu imaju previše folovera tako da su se naše poruke izgubile među mnogobrojnim drugim porukama.

Zerina Nezić

Narod odabrao