četvrtak, 18 Maj 2017 15:32

Mislite da ste džentlmen a ustvari ste prljava muška svinja

Donosimo vam par primjera u kojima ćemo vam pokazati da vi niste džentlmen, nego šovinista i prljava muška svinja koja ženu posmatra kao inkubator i veš mašinu!

*Da li pridržavaš vrata haustora svakoj ženi koja naiđe? Osjećaš se ugodno i misliš da učinio nešto lijepo? Ustvari si omalovažio tu djevojku govoreći joj da ona nema snage sama sebi otvoriti ta vrata, da je njoj potreban muškarac, da ne može biti samostalna i jaka.

*Otvaraš vrata automobila djevojci? Ti si teži šovinista! Ne samo da je smatraš slabijim polom, nego joj time pokazuješ gdje joj je mjesto. Želiš apsolutnu kontrolu nad njom! Vršiš diskriminaciju! Želiš reći da su žene loši vozači?

*Ustupio si mjesto ženi u busu, vozu, tramvaju, u čekaonici na odjeljenju za radiološku dijagnostiku? Pa stvarno ! Šta ti misliš da žena ne može stajati 4 sata, ili želiš dok ona sjedi da gleda u tvoje snažne, konjske noge kako su izdržljive. Ili perverznjačino da joj buljiš u dekolte! Seksizam druže, opresija, maltretiranje! Šta? Nećeš ustati curi? A sigurno jer ima male sise? Čisti šovinizam u tvom prljavom muškom svinjskom mozgu! Nema privilegovanih. Svi su jednaki bez obzira na izgled.

*Pozvao si je sebi na večeru i film? Napravio salatice, s malo nasjeckanih filetima a kasnije da gledate Before sunset-sunrise-midnight? STOKO! Za tebe je žena samo inkubator! Putena, čedna ženica koja stoji kraj prozora i čeka kada će njen muž da dođe sa posla! Pa što ne bi kupio dvije konzerve graha, pogrijao, dođe cura, odlomiš joj pola pogače, kažeš "umači", najedete se oboje i kasnije prdite dok gledate kako Rambo na konju sa štapom uništava 20 ruskih tenkova u Afganistanu!

*Pohvalio si joj izgled?! Za tebe je žena samo objekat. Ona se sredila radi sebe, a ne radi tebe. Sredila se ali ne želi da privlači pažnju! A ova druga što se nije sredla, izašla raščupana, navukla bratovu odjeću i 15 kila viška, nju nećeš da pohvališ? Šta, ona nije lijepa. Ne prihvataš je takvu. Postavljaš pred žene nerealna očekivanja, gušiš je, sputavaš.

*Došao si joj na vrata sa buketom ruža, flašom bijelog vina, kanticom jagodama i lančićem na poklon? I to tebi neki poklon?! Zašto joj ne bi kupio set alata, da ne mora tebe zvati svaki put kada treba nešto zavrtat/odvrtat! A, pa ti to ni ne želiš, nije to za ženu, jel tako?

Dino Hadžić

Narod odabrao