nedjelja, 09 April 2017 18:52

FBiH i RS zajednički grade zid na Drini da se ne preliju protesti iz Srbije

Vlade FBiH i RS-a održat će zajedničku sjednicu na neutralnom terenu, u Brčkom, gdje će dogovoriti izgradnju zida na Drini.

Naime, kako protesti u Srbiji postaju sve masovniji, obje Vlade imaju strah da se ti isti protesti ne preliju preko Drine.

Ideja je prvobitno potekla od Milorada Dodika, koji je izrazio bojazan prelijevanjem protesta, te želio ograditi Republiku Srpsku.

Međutim, kako nije imao dovoljno sredstava zatražio je pomoć i Vlade FBiH, koja je na kraju pristali na direktno učestvovanje u ovom projektu.

"Nama će Republika Srpska ovdje poslužiti kao tampon zona između nas i Srbije, te je ovaj projekat od velikog značaja za opstanak ove vlasti", istakao je Fadil Novalić

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da će zid biti izgrađen u rekordnom vremenu.

"Svima je poznato da imamo najbolje majstore, mi Srbi, Bosanci, te ćemo zajedničkim snagama i izgraditi ovaj zid, a isti ljudi će i graditi zid Donaldu Trampu sa Meksikom, te je ovaj projekat ujedno i test za dobijanje tendera", rekla je Željka Cvijanović

Ona je dodala da su u prošlosti govorili da Drina Srbe razdvajati neće, ali ako situacija ostane ovakva, Srbe će pored Drine razdvajati i bedemi.

"Drina Srbe razdvajati neće, nego bedemi i građevinsko preduzeće", istakla je za kraj premijerka Republika Srpske

Dino Hadžić

Narod odabrao