utorak, 23 Maj 2017 18:40

Nakon Zvizdićeve izjave, omladina u strahu od zaposlenja

Denis Zvizdić jučer je na Sarajevo biznis forumu predstavio privredni napredak Bosne i Hercegovine. Naglasio je da su bh. proizvodi postali globalno prepoznatljivi, da su se svjetski investitori skoro pa preselili u BiH, te da je otvoreno na desetine hiljada radnih mjesta i taj broj neće stati.

Ova vijest naišla je na negodovanje omladine koja je navikla ne raditi i odbijati pozive sa biroa.

"Ovo nema smisla, ovo je udar na naše dostojanstvo, sada više ne možemo izbjegavati posao", ističe jedan od sagovornika.

I drugi su dodali da će im ove vijesti poremetiti bioritam.

"Do sada smo uvijek govorili nema posla, vadili se na to, spavali dugo, sjedili na kafama, a ustvari nismo nikad ni htjeli raditi, sada nam jedino preostaje da se preselimo negdje vani i nadamo socijali", rekla nam je jedna studentica.

Građani su naglasili da je ovo još jedna izdaja od strane političara.

"Glasali smo za njih jer smo se nadali da neće ispuniti obećanja, da nam lažu za fotelje, a oni fakat mislili. Moj glas više neće imati", rekao nam je jedan od građana.

Također i brojni vlasnici ugostiteljskih objekata u strahu su za svoj opstanak. Kako su nam izjavili kafane imaju sve manje i manje gostiju. Kažu, sjećaju se i ljepših vremena kada su svi bili nezaposleni.

Dino Hadžić

Narod odabrao