četvrtak, 08 Februar 2018 12:08

Sve institucije Vlade FBiH se sele u šatorsko naselje na Ilidži

Nakon što je Vlada FBiH odlučila napustiti prostorije koje pripadaju SDP-u u znak solidarnosti prema borcima koji protestuju već nekoliko mjeseci ispred aktuelne zgrade Vlade, odlučili su sve svoje institucije preseliti u šatorsko naselje na Ilidži.

Za ove potrebe su iznajmili 220 hektara površine u blizini velike aleje i na tom mjestu će podići oko 400 šatora. Vlada FBiH je postigla dogovor sa Općinom Ilidžom i zemljište će se naplaćivati 900,00 KM po hektaru.

"Ovo je sjajan posao, na ovaj način ćemo napuniti državnu kasu i budžet općine u kojoj SDA godinama vlada, a ne da punimo džepove komunjarama.", izjavio je premijer FBiH Fadil Novalić.

Ovim poslom je zadovoljan i načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić koji je izjavio da je ovo samo još jedan pokazatelj da na Ilidži ima mjesta za sve ljude koji žele uložiti novac. Međutim Memić nije mogao garantovati Vladi FBiH da će se dugo zadržati na ovom lokalitetu jer tu planira da se grade lanci hotela.

Planirano je da svaki namještenik ima po jedan šator površine 12 kvadratnih metara, koji bi služio kao kancelarija, ministri i viši zvaničnici bi pak dobili šatore sa 20 i više kvadratnih metara. Također postojali bi veliki šatori koji bi služili kao sale za sastanke, a dio površine bi bio ostavljen i za borce kako bi i oni mogli postviti svoje šatore. Najveći problem trenutno predstavlja broj parking mjesta, jer Vlada nije sigurna koliko ima vozila, ali na prvi pogled izgleda da neće moći sva stati na zelenu površinu.

Narod odabrao