utorak, 30 Maj 2017 20:34

Otvara se izborno mjesto u Mostaru za gradonačelnika Zagreba

Specijalno izborno mjesto za drugi krug izbora u glavnom gradu Hrvatske bit će otvoreno u Mostaru.

Drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj je planiran za 04.06. i na inicijativu Zagrepčana, rodom iz Hercegovine, bit će otvoreno u stolnom gradu hrvatskog naroda, u Mostaru.

Na ovaj način svi državljani BiH sa važećom hrvatskom putovnicom će moći izaći na izbore i zaokružiti jednog od dva kandidata za gradonačelnika Zagreba. Na ovom izbornom mjestu bit će moguće glasati samo za gradonačelnika Zagreba, ali ne i za druge jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Razlog za ovakav potez su pojasnili iz DIP-a Republike Hrvatske: "Kako bi spriječili nevažeće listiće, za npr. Split, na kojima će pisati ime Milana Bandića odlučili smo otvoriti samo biračko mjesto za gradonačenika Zagreba."

Neki zli jezici ovaj potez DIP-a komentarišu kao namještaljku za pobjedu gospodina Bandića jer je poznato njegovo porijeklo i veze koje ima sa Hercegovinom.

Međutim i sam Bandić odbacuje takve navode smatrajući ovo pozitivnim potezom u kojem se svim Hrvatima bez obzira na mjesto prebivališta daje pravo da izaberu gradonačelnika glavnog grada.

Narod odabrao