subota, 10 Juni 2017 11:45

Francuz Gilli pobjednik otvorenog prvenstva BiH u kickboxu

Pobjednik otvorenog prvenstva BiH u kickboxu, spektakularnog borilačkog takmičenja koje je održano sinoć na prepunom Bilinom Polju u Zenici, je Francuz Stephane Gilli, koji je u finalnom meču tehničkim nokautom savladao Grka Giannisa Gianniotasa.

Gilli je finalnu borbu okončao već u drugoj rundi, zadavši Grku seriju fantastičnih udaraca koja je okončana lijevim low kickom i desnim direktom, nakon kojeg je Gianniotas ostao bez zuba, a sudija prekinuo borbu.

Gillijev menadžer Mehmed Baždarević istakao je da je izuzetno zadovoljan s onim što je njegov pulen prikazao, te da tempiranje njegove forme za Svjetsko kickbox prvenstvo, koje će se održati u Rusiji naredne godine, ide po planu. 

Ni bosanskohercegovački borci nisu razočarali više od 12 hiljada ljubitelja kickboxa u Zenici, a najbolji plasman je ostvario Edin Džeko koji je zaustavljen u polufinalnoj borbi.

On je s još jednim Grkom Kostasom Manolasom podijelio treće mjesto, ali i ponio naslov šampiona BiH, smaknuvši tako s trona dugogodišnjeg nosioca naslova Emira Spahića, koji je propustio ovo prvenstvo.

Dodajmo da su kao uvertira pred kickbox spektakl nastupile i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke, odigravši miroljubivu utakmicu bez golova.

Amir Purić

Narod odabrao