petak, 10 Novembar 2017 00:06

Čović: U Zagrebu sam posmatrao naše nogometaše iz Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, iskoristio je danas priliku posjetiti Maksimir i uživo gledati kvalifikacijski meč za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju između Hrvatske i Grčke. Tom prilikom se našao na udaru pojedinih medija, ali je Čović eksluzivno za karakter.ba otkrio razlog svoje posjete. Kako prvi u Hrvata otkriva, u Zagrebu je bio kako bi pratio i bodrio nogometaše iz Hercegovine.

„Svima je poznato da u hrvatskoj reprezentaciji imamo gomilu naših igrača, Hercegovaca, i ja kao predstavnik Hrvata u BiH sam bio dužan bodriti ih i radovati se s njima u pobjedi nad Grcima.“, izjavio je gospodin Čović.

On je također još dodao da je na ovu ideju došao zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku, koji unazad već nekoliko godina podržava sportiste iz RS-a koji igraju za reprezentacije susjedne Srbije.

„To što Dodik radi, a evo od sada i ja, veoma je važno za dobrosusjedske odnose, ali i da pomognemo novim nadama da nastupaju za reprezentacije Hrvatske, odnosno Srbije.“, završio je svoje obraćanje Dragan Čović.

Aldin Alić

Narod odabrao